Het leven = nu

Publiek Geheim

Download: Your price

Het leven = nu

Album download

Please choose a price: € EUR (€11.00 or more)

Please pay at least €11.00

Out of stock

Na 4 jaar bloed, zweet en tranen is het zover: op 1 februari 2019 verschijnt het eerste album van de band Publiek Geheim, genaamd Het Leven = Nu.

Publiek Geheim, de Amsterdamse formatie van een van de grootste songwriters van het moment, Zoli Soos (2,04 m), brengt een pakkend album met songs die je niet zult vergeten: Nederlandstalig eigen werk,

Na 4½ jaar bloed, zweet en tranen is het zover: op 1 februari 2019 verschijnt het eerste album van de band Publiek Geheim, genaamd Het Leven = Nu.

Publiek Geheim, de Amsterdamse formatie van een van de grootste songwriters van het moment, Zoli Soos (2,04 m), brengt een pakkend album met songs die je niet zult vergeten: Nederlandstalig eigen werk, frisse liedjes in een indie popstijl, variërend van strakke elektropop tot lichte rock met veel catchy meerstemmige zang en viool.

Het album komt precies uit op het moment dat de band 2 jaar bestaat. Tijdens de eerste twee jaar heeft de band veel bereikt: de band bracht twee EPs uit, speelde o.a. tijdens het Haarlem Jazzfestival en Festival Akkrum Opent, en gaf tien concerten voor zijnGeheime Publiek` op onaangekondigde locaties. Verder is een vijftal videoclips verschenen, waarvan 4 nummers op het nieuwe album staan.

‘Het Leven = Nu’ is zowel tekstueel als muzikaal een veelzijdig album. Het is muziek om bij te swingen, maar waarnaar je eveneens aandachtig luistert. Alledaagse thema`s, zoals internetdating, platonische liefdes, vergankelijkheid en levensgenot, worden afgewisseld met filosofische mijmeringen. De liedjes zijn soms opgewekt en energiek (‘Door Alles Heen’, ‘Te Koop’ en ‘Leef!’), soms weer dromerig (Het Lichtje en Hier is Anders) maar zijn tegelijkertijd gelaagd en zitten vol met kleine muzikale details, maar intussen zijn het fijne dromerige luisterliedjes. De meerstemmigheid in de zang komt in vrijwel alle nummers terug, met als hoogtepunten de a capella passages in ‘Te Koop’ en ‘Zomerregen’. ‘Dinosaurus’ heeft een retro disco groove. In de poëtische teksten wordt gespeeld met clichés, die dan opeens anders uitpakken. Zo gaat ‘Alles of niets’ niet alleen over een zomerliefde, maar ook over keuzes maken en zo bezingt de band bij ‘Zomerregen’ hoe een reislustige de stad ontdekt, maar wel volgens de voorgeschreven etiquette van de Lonely Planet.

Read more…
0:00/???
 1. 1
  0:00/2:49
 2. 2
  0:00/3:23
 3. 3
  0:00/3:39
 4. 4
  0:00/3:35
 5. 5
  0:00/3:42