Knappe composities vol improvisatie, rock, jazz, country, humor en liefde”

— Oor

De Harde Liefde maakt eigenzinnige folkrock in het Nederlands, stevig en poëtisch. De band werd opgericht door zanger en liedjesschrijver Ewoud Kieft, toen die, na jaren in Engelstalige folkbands te hebben gespeeld, besloot in het Nederlands te gaan schrijven. Naast muzikant is Kieft bekend vanwege zijn literaire werk: zijn boeken werden genomineerd voor o.a. de AKO Literatuurprijs, NRC verkoos hem tot een van de toonaangevende schrijvers van 2017. In De Harde Liefde komen muziek en literatuur samen, met zang die soms naar hiphop-snelheid oprukt, dan weer ingetogen en bezwerend is, in spannende verhalende folk, garagerock en psychedelica, de stuwende grooves van bassist Said Ennaji en drummer Zoli Soos, en het vuige, lyrische spel van gitarist Bart Schoones . 

In november 2017 bracht de band zijn eerste album uit, speelde o.a. in Cinetol, De Nieuwe Anita, Concerto en het Betty Asfalt Complex. De reacties waren enthousiast: 'een mooie mix van rock, folk en luisterlied' (Den Haag FM), 'overtuigend (...) fijne plaat' (Platomania). Oor en 3voor12/Amsterdam schreven ook al lovend over eerdere projecten van Kieft: 'knappe composities vol improvisatie, rock, jazz, country, humor en liefde' (Oor), 'knap gecomponeerd en geproduceerd, maar bovenal mooi en sterk' (3voor12/Amsterdam)

 

Actueel

In 2022 vonden de opnames van het nieuwe album plaats in Amsterdam-Noord. Het nieuwe album met negen nieuwe nummers wordt in 2024 uitgebracht.

Hier alvast een teaser van de nieuwste single `Hart`.

Boekingen

Boek De Harde Liefde voor uw evenement, huisconcert of festival. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via mail@zolimusic.nl of 0640 398 253.

Projecten

Bekijk de videoclips

Winkel