Aleksandra Popovska & Zoli Soos: Balkan Melange

Hoe mooi is het om geen woord van een song te verstaan en dan toch helemaal meegenomen te worden in de wonderbaarlijke vibe door Aleksandra Popovska en Zoli Soos.”

— Jitters.nl

Balkan Melange

Met grote creativiteit, enorme ritmische degelijkheid en een enorme melodische kwaliteit, nemen Aleksandra en Zoli je mee op reis naar het zuidoosten van Europa, waarbij ze de geesten van hun Balkan-voorouders oproepen, vermengd met hun eigen muziekinvloeden (klassiek, pop, hedendaags). Verwacht traditionele snaarinstrumenten (tambura en dulcimer), blaasinstrumenten (kaval en duduk), piano, gitaar en zang te horen. Hun muziek heeft een vrijheid van jazz maar klinkt niet als jazz, de precisie van klassieke muziek, maar klinkt niet als klassieke muziek, de eerlijkheid van volksmuziek, maar het is geen volksmuziek. Nieuwsgierig? Laat u verrassen!

Aleksandra Popovska (NL / MK) en Zoli Soos (NL / HU) zijn een akoestisch duo met Balkan-roots. De twee professionele muzikanten ontmoetten elkaar tijdens de muziek studie aan de HKU in 2004. Sindsdien zijn ze samen vaak op een unieke muzikale reis gegaan, waarbij ze vele concerten hebben gegeven in binnen- en buitenland met verschillende projecten: Barbar Project, Vinsky, Nomad Project, Tribute to Joni Mitchell, Macedonische Music Tales en Gradina. Ze hebben opgetreden op wereldmuziekfestivals als Music Meeting, Gipsy Festival Tilburg, Dag van de Wereldmuziek en ze hebben verschillende platen van uitstekende kwaliteit uitgebracht: Raam O’Lash, And the Moon Shines On.

Boekingen

Live recordings

Winkel