In tegenstelling tot de meeste technische jazz en hedendaags klassiek is de muziek van Vinsky Project voor een groot publiek toegankelijk.” - Fret Magazinge

Prog Folk

Prog folk is de naam die de vijf muzikanten van Vinsky Project zelf aan hun muziek geven en het dekt de lading wonderwel. Bij beluistering van de hun album ‘Acquire the Taste’ wordt snel duidelijk dat de tournees op de Balkan en het luisteren naar een potpourri aan muziekstromingen deze muzikanten –geboren in Hongarije, Polen en Nederland- inspireerde tot het creëren van hun eigen cross-over stroming. Er komt Alternative pop, Latijns-Amerikaans, Balkan en progressieve rock voorbij, maar het klinkt toch als een geheel.

Ballads en freaky songs met on-Nederlandse ritmes wisselen elkaar in hoog tempo af. De muzikanten beheersen een breed scala aan instrumenten. Percussionist Terence Samson mag zijn instrumenten over de hele wereld verzameld hebben, gitarist/tamburaspeler Zoli Soos deed hetzelfde en Paulina Dubaj zingt Hongaars, Pools en Engels.

Het geheel klinkt als een avontuurlijker versie van Oi Va Voi, een dansbaarder versie van Jethro Tull, een ruiger en akoestischer Lavalu. De Balkan complexiteit komt vaak terug, maar klinkt hier niet moeilijk, en met Coded Rain bewijst Vinsky Project dat hitpotentie ook kan zitten in ritmisch gewaagde stukken, wanneer de melodie erom vraagt.  

Op de Balkan is deze on-Nederlandse band van Nederlandse bodem een graag geziene gast. Na optredens in de Sugar Factory, Het Patronaat en Paradiso is het nu de vraag wanneer het grotere Nederlandse publiek de Polder-Voice achter zich laat en zich bekeert tot Vinsky Project.  

De muziek van Vinsky Project is verrassend, speelt niet op veilig, is niet gezocht, maar zeker goed gevonden! 

Vinsky Project heeft het voorprogramma verzorgd van namen als Quimby (HU), Vlatko Stefanovski (MK), Foltin (MK) en Idan Raichel (ISR).

Boekingen

  Boek The Vinsky Project voor uw evenement, huisconcert of festival. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via mail@zolimusic.nl of 0640 398 253.

Bekijk de videoclips

Winkel