Aleksandra Popovska & Zoli Soos: a tribute to Joni Mitchell

My music is not designed to grab instantly. It’s designed to wear for a lifetime, to hold up like a fine cloth.” - Joni Mitchell

Kom naar de cd-presentatie op 22 juni!

De songs die Aleksandra Popovska (zang/piano) en Zoli Soos (gitaar) hebben gekozen zijn een hommage aan de folk-jazz-rock reuzin Joni Mitchell en vertegenwoordigen een intieme reis door het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De liedjes van Joni Mitchell zoals uitgevoerd door deze muzikanten zijn triest, spaarzaam, mooi en poëtisch, en een open zenuw, verhalen over liefde en verlies gekenmerkt door een verbluffende complexiteit. Deze songs tilden het belang van confessionele folk-pop naar een nieuw niveau van eerlijkheid en openheid. Spring in je Big Yellow Taxi en we zien je daar!

“My music is not designed to grab instantly. It’s designed to wear for a lifetime, to hold up like a fine cloth.” Joni Mitchell

FB-event: https://www.facebook.com/events/967309438268657/

Een hommage aan Joni Mitchell

De songs die Aleksandra Popovska (zang/piano) en Zoli Soos (gitaar) hebben gekozen zijn een hommage aan de folk-jazz-rock reuzin Joni Mitchell en vertegenwoordigen een intieme reis door het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De liedjes van Joni Mitchell zoals uitgevoerd door deze muzikanten zijn triest, spaarzaam, mooi en poëtisch. Het zijn verhalen over liefde en verlies gekenmerkt door een verbluffende complexiteit. Deze songs tilden het belang van confessionele folk-pop naar een nieuw niveau van eerlijkheid en openheid. Spring in de Big Yellow Taxi en reis met ons mee! 

 

Actueel

Aleksandra en Zoli hebben een tiental nummers van de vroege singer-songwriter-periode van Joni Mitchell opgenomen. Dit album zal op 22 juni 2024 worden gepresenteerd in het Raadhuis van Hilversum tijdens het Iktoon festival. Deze presentatie is gratis toegankelijk.

Beluister de live-uitzending op Concertzender rondom de nieuwe release (klik op het podcast-ikoontje hieronder).

Aleksandra Popovska en Zoli Soos ontmoetten elkaar tijdens de muziekstudie aan de HKU in 2004. Sindsdien zijn ze samen vaak op een unieke muzikale reis gegaan, waarbij ze vele concerten hebben gegeven in binnen- en buitenland met verschillende projecten: Barbar Project, Vinsky, Nomad Project, Balkan Melange en Gradina. Ze hebben opgetreden op wereldmuziekfestivals als Music Meeting, Gipsy Festival, Dag van de Wereldmuziek en ze hebben verschillende platen van uitstekende kwaliteit uitgebracht: Raam O’Lash, And the Moon Shines On.

Boekingen

Videoclips

Winkel